Horecagroothandel Van Hout (Hamont) overgenomen

De familiale holding van de Kempense familie Vleugels heeft in Hamont-Achel het bedrijf Van Hout Horeca overgenomen. Van Hout was één van de grootste leveranciers van snacks in onze provincie en vormt een complementair geheel met de activiteiten van de overnemers.

van hout hamont“De overname van Horeca Van Hout is het gevolg van het gebrek aan familiale opvolging,” zegt afgevaardigd bestuurder Luc Geusens van Van Hout. “Stichter Paul Van Hout stapte zelf ruim 50 jaar geleden in het familiebedrijf, dat meer dan 80 jaar geleden werd opgericht door zijn schoonvader. Paul Van Hout ging recent op pensioen en daarmee was het moment daar om te zoeken naar een goede oplossing voor de toekomst. Die werd gevonden in Agora Culinair van de familie Vleugels. Een goede zaak, want met deze verkoop is het behoud verzekerd van het familiale karakter van het bedrijf en de continuïteit voor de medewerkers en voor de klanten.”

“De familiale bedrijfscultuur bij Van Hout matcht perfect met het DNA van Agora Culinair,” bevestigt Mario Vleugels, de nieuwe eigenaar (foto). “Het is onze bedoeling dat er voor de medewerkers, de klanten en de leveranciers in de praktijk niets verandert. Luc Geusens, die al jaren de leiding heeft over het team bij Van Hout, blijft ook op post. Hij staat er garant voor dat de unieke teamspirit bij Van Hout bewaard blijft.”

vleesboerkeHet samengaan van beide bedrijven zorgt er voor dat Agora Culinair één van de grootste horeca-grossiers van België wordt. Het bedrijf telde al ongeveer 800 horecaklanten, vooral frituren, broodjeszaken, traiteurs, grootkeukens, brasseries en restaurants. Agora was vooral actief in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Van Hout bedient ongeveer 450 horecaklanten in dezelfde sectoren, met een sterke focus op Limburg en Vlaams-Brabant.

De totale groepsomzet zal door deze overname van 37 miljoen euro naar de 50 miljoen euro evolueren. Opgeteld werken er een 120-tal werknemers op groepsniveau.