Momenteel staan er meer dan 50 vacatures open bij startende bedrijven in Limburg. Blijkbaar zijn er heel wat kandidaten die terughoudend zijn om in een beginnende onderneming aan de slag te gaan. Anderen zijn daarentegen net gebrand op de intensiteit van het groeitraject dat in een klein team kan afgelegd worden.

Om te weten of werken in een start-up al dan niet spek naar je bek is, lanceert Limburg Startup de ‘Work for a Startup fit-test‘. Hiermee worden niet alleen de vacatures bij Limburgse starters in de kijker gezet. Het is vooral de bedoeling om in minder dan vijf minuten te weten te komen of werken in een start-up voor jou is weggelegd.

“Met deze Fit-test willen we bij werkzoekenden de reflex kweken om eens te kijken naar openstaande vacatures bij Limburgse innovatieve groeibedrijven en niet alleen bij de grote spelers op de markt,” zegt Marc Beenders, Community Manager van LSU. “In vijf vragen peilen we of je geschikt bent om aan de slag te gaan bij een start-up. De thema’s die er aan bod komen zijn: motivatie, ambitie, teamgeest, passie voor nieuwe toepassingen en stressbestendigheid. Als blijkt dat dit je op het lijf is geschreven, word je meteen doorgestuurd naar de jobpagina van LSU, waar de vacatures gebundeld zijn.”