Hilde Rutten van BergHOFF Belgium uit Beringen is bij de 3 overblijvers om de felbegeerde Womed Award in de wacht te slepen. Dat is de prijs die jaarlijks door Markant, Artemis en Unizo wordt uitgereikt aan de beste vrouwelijke ondernemer. Vorig jaar behoorden Widukind Stockmans en Hilde Peerlings tot de finalisten, maar moesten ze in extremis de duimen leggen voor de latere winnares.

Hilde Rutten

Hilde Rutten

Hilde Rutten, die vroeger ook al de Livia Award won, heeft een opmerkelijk parcours afgelegd. Ze startte haar eigen onderneming als verdeler van keukenmaterialen van BergHOFF Worldwide. Raar genoeg was deze gekende groothandel (van de familie Vanthoor) in heel veel landen actief, behalve op de thuismarkt, België. Hilde Rutten dook in die opportuniteit, en wist op heel korte tijd BergHOFF Belgium uit te bouwen tot een solide onderneming. Vorig jaar opende het bedrijf een gloednieuwe, eigen vestiging langs de E313 in Beringen, goed voor een investering van zo’n 1,5 miljoen euro.

Bij de andere 2 genomineerden vinden we Gratienne Sioncke van BORGinsole uit Rotselaar terug. Het bedrijf maakt intelligente voetzolen op maat, onder meer voor topsporters. Voetballers als Thomas Buffel, Laszlo Köteles en tal van andere (ex-)spelers van KRC Genk maken er gebruik van. Geen toeval, want Gratienne Sioncke is leverancier, sponsor en fervent supporter van KRC Genk…

In de komende weken wordt trouwens ook voor elke provincie de meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer bekendgemaakt. Zij ontvangen, net als de winnares van de Womed Award, hun onderscheiding op 4 maart uit handen van ZKH Koningin Mathilde. Meer info over deze wedstrijd, een voorstelling van de genomineerden én de kans om een publieksstem uit te brengen (nog tot 10 februari), is de vinden op deze website.