Hij is afkomstig uit Hasselt, maar al 7 jaar gevestigd in Nederland. Van daar uit is hoedenmaker Daffy de Vyldre goed op weg om wereldwijd zowel de liefhebbers van de catwalk als Jan met de pet van unieke hoofddeksels te voorzien. Voor de openingsshow van zijn nieuwste en zeer exclusieve collectie keert Daffy de Vyldre terug naar zijn roots: in Wellen zullen de ogen van de internationale modepers op de creatieve Limburgse ondernemer gericht zijn.

Daffy de Vyldre wist sinds zijn vertrek naar Nederland in 2010 zich verder te bekwamen in het ambacht van hoeden maken. Dat resulteerde net een jaar geleden in de opening van een eigen boetiek in het hartje van Tilburg. Hier vervaardigt hij op sociaal en economisch verantwoorde wijze zijn creaties in het zicht van zijn klanten. Zowel internationale topontwerpers als toevallige passanten kopen er de hoeden van de Limburgse ontwerper.

Zijn nieuwe collectie bestaat uit een reeks van exclusieve hoeden, die worden gematcht met bijhorende kleding. Het is voor het eerst dat Daffy de Vyldre ook een eigen kledinglijn op de markt brengt. “Elke hoed is een ‘piece unique’ waarvan er slechts 4 stuks worden gemaakt”, aldus de ontwerper. “Drie daarvan liggen in verschillende maten in mijn winkel en één maak ik voor voor één klant op maat. Ook de bijpassende kledij komt dus in 4 exemplaren.”

Deze ‘slow fashion collectie’ zoals hij ze noemt, zal voor het eerst te zien zijn op 1 april in De Bottelarij in Wellen.