De meningen zijn allicht even verdeeld als over de H. van Hasselt of de uitsluiting van Peter Sagan… De nieuwe naam van de Concentra-site aan de Herckenrodesingel is: Heros.

Karolien Paulissen krijgt een reischeque van 500 euro voor het verzinnen van de naam voor de bedrijvenzone waar onder meer Carglass en Het Belang van Limburg een nieuw gebouw zullen inpalmen.

Ontwikkelaars Futurn en DMI Vastgoed hadden Creatief Limburg uitgedaagd om een nieuwe naam voor de site te verzinnen. De respons was boven verwachting (396 suggesties), aldus de initiatiefnemers. “Heros verwijst naar de toekomstige gebruikers van het park”, oordeelt de jury. “Ondernemen vraagt immers durf: durf om werkgelegenheid te creëren, om te gaan voor economische welvaart, om te groeien, om te investeren. We eren de ondernemende helden dus met een verwijzing in de naam van het bedrijvenpark. Tegelijkertijd is de naam een subtiele verwijzing naar de locatie van de site. Herkenrode is afgeleid van ‘arika’, Keltisch voor riviertje, en van ‘rode’, een open plek. Heros is vandaag nog een open plek aan de Demer, klaar om ingevuld te worden.”