Itek, specialist in fietsen, tuinbenodigdheden, speelgoed en vrijetijdsartikelen, gaat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) een volledig nieuwe vestiging openen. Een forse investering. De bouwwerken werden toevertrouwd aan Hendrikx Algemene Onderneming uit Meeuwen-Gruitrode, die Itek als een mooie referentie beschouwt.

“We hebben een ruime expertise in de agrarische sector”, vertelt Jurgen Dreezen, één van de zaakvoerders in het bouwbedrijf (foto). “Steeds meer nemen we ook industriële bouwprojecten voor onze rekening. Itek in Lanklaar is daar één van.”

Hendrikx heeft bijna 50 jaar ervaring in de (ruw)bouwsector. Het bedrijf heeft zich zowel in Nederland als in België opgewerkt tot één van de toppers in de bouw van stallen, loodsen, en manèges.

Met het project in Dilsen is Hendrikx niet aan zijn proefstuk toe voor Itek. “Eerder zorgden we voor een uitbreiding in Hasselt, en rondden we vorig jaar de eerste fase van de nieuwbouw af in Kaulille. Het project in Lanklaar volgt daar mooi op.” In Lanklaar zal Itek met drie verdiepingen een oppervlakte van 16.500 vierkante meter in beslag nemen. De oplevering is gepland tegen het einde van 2017.