Hendrickx geeft fakkel door bij Ondernemers voor Ondernemers

Ondernemers voor Ondernemers, een organisatie die bij bedrijven geld inzamelt om ondernemersprojecten in derdewereldlanden te financieren, heeft een nieuwe fondsenwerver in Limburg. Rik Vanden Berk neemt die erg belangrijke taak over van Willy Hendrickx, die na 10 jaar een stap opzij zet.

hendrickxwWilly Hendrickx (75), voormalig internationaal topman bij de groep Philips, was vele jaren het gezicht in Limburg van Ondernemers voor Ondernemers. Voorzitter Luc Bonte ziet hem dan ook niet graag vertrekken. “Hij was onze kampioen in fondsenwerving en was ook actief in verschillende projecten,” zegt Bonte.

De nieuwe fondsenwerver is Rik Vanden Berk, eveneens een Lommelaar. Vanden Berk verdiende zijn strepen in de multimediawereld en e-learning. De officiële fakkeloverdracht gebeurde donderdag tijdens een ontmoeting bij Steenfabrieken Vandersanden. Daar waren de Limburgse bedrijven uitgenodigd die de afgelopen jaren intensief zijn bezig geweest met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gastspreker was Vlaams minister Jo Vandeurzen, die kwam uitleggen hoe het ook in economisch moeilijke tijden belangrijk is om inspanningen te leveren ten voordele van goede doelen.

DC/KMe