Hele studierichting verblijft jaar lang bij bedrijf

De laatstejaarsstudenten Softwaremanagement van Hogeschool PXL maken hun volledige afstudeerjaar vol binnen de e-commercebedrijven Fenego en Elision op de Corda Campus. Alle lessen, projecten en overlegmomenten met docenten vinden plaats in de kantoren van de 2 zusterbedrijven uit de Cronos-groep. Deze permanente wisselwerking tussen de onderwijs- en bedrijfswereld is uniek. Het is een uitloper van het experiment PXL Breekt Uit, toen studenten en docenten van de PXL in mei dit jaar, verplicht waren om buiten de schoolgebouwen hun lessen te laten plaatsvinden.

Fenego Elison Cronos Corda“Als praktijkgerichte onderwijsinstelling gaan we voor een volledige integratie van onderwijs en bedrijfsleven,” zegt Francis Vos, departementshoofd van PXL-IT. Suzy Buteneers (Managing Partner Elision) en Tim Goffings (Managing Partner Fenego), verwelkomen de groep met open armen: “Binnen ons kantoor op de Corda Campus investeerden we in een ruimte voor een 40-tal studenten, en daar komt een en ander bij kijken. De ruimte is aangepast aan lessen, praktijksessies, projecten, en nog veel meer. Maar bovenal hebben we ingezet op de integratie en interactie van onze collega’s met de studenten. De projecten die hier plaatsvinden zijn geënt op onze specifieke expertise. Voor de lessen wordt samengewerkt met de docenten en er wordt gebruik gemaakt van echte gevalstudies en praktijkervaring. Hier en daar schuiven onze collega’s ook aan in de lessen.”

PXL-directeur Ben Lambrechts besluit: “PXL-studenten zijn vanaf dag één junior-collega’s, wat in dit project op een unieke manier wordt doorgetrokken naar het werkveld”.