Heijmans Bouw, het bedrijf dat tot de Besix-groep behoort en weldra een nieuwe naam zal bekendmaken, heeft recht tegenover hun deur in Bilzen, het contract binnengehaald voor de bouw van het opzienbarende bedrijfsgebouw voor energiespecialist Encon.

Het ‘bedrijfsgebouw van de toekomst’ wordt een project dat in heel Europa moet gelden als een referentie voor energiezuinig bouwen. Bouwheer Encon (Robin Bruninx) wil er technieken demonstreren die bezoekers uit alle windhoeken moeten aantrekken. Het ontwerp is van MaMu Architecten uit Hasselt.

Robin Bruninx heeft nu beslist de opdracht toe te vertrouwen aan Heijmans Bouw. Het bouwbedrijf aan de overkant van de straat is fier op het contract. “Als je weet dat Encon het duurzaamste KMO-kantoorgebouw van Europa wil bouwen, dan weet je ook dat de bouw ervan geen standaard opdracht wordt”, zegt Herman Sauwens, gedelegeerd bestuurder bij Heijmans Bouw. “Het is een uitdagend dossier, en dat is nog een understatement. Het is een hele eer dat we deze veeleisende, ambitieuze opdracht hebben weten binnen te halen. Voldoen aan de hoge eisen is één ding, het geheel binnen het budget houden is minstens even uitdagend.”

De werken zullen deze maand starten. De oplevering van de ruwbouw wordt verwacht tegen oktober 2017. De definitieve oplevering is voor begin 2018.