De Limburgse wijnimporteur Hasselt Millésime gaat in België de wijnen importeren van het bekende Californische wijnhuis E. & J. Gallo. Dat zegt bedrijfsleider Michel Fryns. Het contract omvat ruim een miljoen flessen per jaar en draagt voor 2 tot 3 miljoen euro bij aan de omzet van het wijnhuis, dat ontstond uit de bekende Distillerie Fryns.

Opgericht in 1933 door de broers Ernest en Julio Gallo is de E. & J. Gallo Winery tegenwoordig de grootste wijnproducent ter wereld. Ernest en Julio gingen ruim 80 jaar geleden aan de slag met een startkapitaal van 6.000 dollar. Dat was vlak na de beruchte drooglegging. Eerder kwamen de broers Gallo aan de kost met de druiventeelt.

gallo modestoVandaag is het bedrijf, met hoofdzetel in het Californische Modesto, goed voor een jaaromzet van 3,8 miljard dollar en staat het 120ste op de Forbes-lijst van de grootste Amerikaanse privé-bedrijven. De familie Gallo is dan ook een van de rijkste families van de Amerikaanse westkust.

Hasselt Millésime gaat vanaf september de wijnen verkopen via de distributiesector (Colruyt en Carrefour) en de horecagroothandel. Het contract met Gallo is goed voor ruim een miljoen flessen per jaar. “Het binnenhalen van dit order heeft dan ook bloed, zweet en tranen gekost,” zegt Cathérine Elseneer van Hasselt Millésime. Het bedrijf van Michel Fryns behoort tot de top drie van Belgische wijnimporteurs, met vandaag een volume van 6 miljoen flessen per jaar.