Mobbit, een in Hasselt ontworpen reinigingstool voor ventilatiesystemen, zal weldra te vinden zijn in alle winkels van sanitair- en verwarmingsspecialist Van Marcke. Voor het ondernemerskoppel Ronny Reygel en Annemie Achten, die een eigen zaak zijn gestart met deze Mobbit, is het eerste grote contract daarmee een feit.

Het exclusiviteitscontract met Van Marcke behelst heel België, Luxemburg en Noord-Frankrijk. De handtekeningen werden gezet na contacten op de ISH in Frankfurt, de grootste vakbeurs voor sanitair, verwarming, klimaattechniek en energie ter wereld.

“Dit is een opsteker van formaat voor onze veelbelovende start-up”, zeggen Ronny Reygel en Annemie Achten. “Intussen zijn er nog andere internationale contracten met buitenlandse distribiteurs in de maak. Het is duidelijk dat onze uitvinding in de smaak valt.”

“Mobbit is uniek omdat in dit systeem, de ventilatiekanalen gedweild worden met water en detergent”, aldus Ronny Reygel, die al jaren actief is als ondernemer. “De dweil heeft noppen en is gemaakt van een zelf ontworpen vezel. Dit is allemaal gepatenteerd en in onze toepassing verwerkt. We zijn enorm fier dat de grote klanten in de sector nu al de weg naar Mobbit hebben gevonden.”