Gemini is de naam van een nieuw juwelenmerk dat de Hasseltse schepen van Sport en Mobiliteit Rob Beenders zopas heeft gelanceerd. De populaire politicus heeft de ontwerpen van de collectie samen met zijn tweelingbroer Marc gemaakt.

gemini braceletsRob Beenders is schepen voor de sp.a in de bestuursploeg van Hilde Claes, en heeft daarin de bevoegheid over Sport, Parkeerbeleid, Mobiliteit en Gebouwen. Daarbuiten heeft hij een passie voor mode, die hij deelt met zijn tweelingbroer Marc. “We vonden allebei dat er behoefte was aan vernieuwende accessoires voor mannen,” aldus de schepen. “Dat heeft ons aan het denken gezet. De losse ideeën zijn concreter geworden en hebben ons doen besluiten om in eerste instantie een hele collectie van armbanden te ontwerpen. De eerste reacties zijn erg positief. Een zestal winkels heeft onze juwelen intussen al in het aanbod opgenomen.”

Marc&RobDe tweelingsbroers laten de armbanden maken in Hasselt. “Het zijn dus producten van eigen bodem, helemaal Made in Limburg,” aldus Rob Beenders, die er vooralsnog niet aan denkt om zijn politieke carrière helemaal in te ruilen voor een job als ondernemer. “Dit avontuur zal me wel veel bijleren over hoe de bedrijfswereld functioneert en daarom nuttig zijn voor de verbreding van mijn persoonlijke ervaring.” Voor het economische aspect kan hij wel terugvallen op zijn tweelingbroer Marc (rechts), die als manager actief is bij werkgeversorganisatie VKW Limburg.

Tegen de kerstperiode willen de broers al nieuwe ontwerpen van hun juwelenlijn op de markt brengen.