Ontoforce, een start-up uit Hasselt, is zopas in Philadelphia (VS) uitgeroepen tot finalist van de Pistoia Alliance President’s Startup Challenge 2015. Het is een wedstrijd voor startende bedrijven die zorgen voor innovatie in de biomedische wetenschappen. Ontoforce maakt software die vooral gebruikt wordt door geneesmiddelenfabrikanten en ander ondernemingen uit de ‘life sciences’.

hans constandtEr waren 24 bedrijven die aan de internationale competitie hebben deelgenomen. Daarvan is Ontoforce nu bij de 5 finalisten geraakt. Deze fase is alvast goed voor een cheque van 5.000 dollar en de begeleiding gedurende 3 maanden van experts uit de sector.

“Het is één van de doelstellingen van de wedstrijd om nieuwe bedrijven te ontdekken die de R&D in de life sciences vergemakkelijken,” zegt Hans Constandt, CEO van Ontoforce. “Omdat we met ons platform Disqover erin slagen die drempels weg te nemen, krijgen we nu deze erkenning. Ideaal voor een start-up zoals wij, aangezien het een grote stimulans is om via innovatie te streven naar een betere dienstverlening aan patiënten.”