ICT-dienstverlener Interlight is overgenomen door zijn afgevaardigd bestuurder Marc Haneveer. De manager kocht de familie Jos Claes uit, die 25 jaar geleden het bedrijf oprichtte. Het gaat concreet om 2 vennootschappen: Interlight nv en van Experience Centers BVBA.

“Nadat we de laatste jaren een aangepaste visie en strategie voor de toekomst uitstippelden, was het voor mij een logische stap om ook de resterende aandelen over te nemen,” zegt Marc Haneveer. “De missie blijft dezelfde. Het is onze opdracht om uit het aanbod van nieuwe technologieën en tendensen als cloud computing, social media, content management, e-commerce, business intelligence, enzovoort, die oplossingen te implementeren die de doelstellingen van onze klanten optimaal ondersteunen.”

Naast de lancering van nieuwe competenties is ook verdere segmentatie een belangrijke pijler in het toekomstige beleid. Zo werd het grootste deel van de winkelruimte omgebouwd tot een democenter voor de kmo. Marc Haneveer: “We zullen hier ook regelmatig B2B-workshops organiseren. Met Experience Centers richten we ons dan weer tot de eindgebruiker. In de showroom in het centrum van Lommel wordt het volledige gamma van Sony, Apple en HP aangeboden, gaande van tv’s tot computersystemen en hun toebehoren.”