Vanaf volgend academiejaar zullen de masterstudenten Handelswetenschappen van de UHasselt -zowat als eerste in Vlaanderen- stage lopen in bedrijven of organisaties. Dat heeft decaan Piet Pauwels van de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen aangekondigd. “Het is de eerste keer dat masters in een academische, bedrijfseconomische opleiding in Vlaanderen een verplichte stage krijgen aangeboden”, zegt Pauwels.

Pauwels mikt voor het eerste jaar op een honderdtal projectplaatsen. De stage is verplicht voor zijn studenten. “Nog al te vaak wordt geopperd dat een praktijkstage voor een academische opleiding geen meerwaarde kan betekenen. Wij zijn overtuigd van het tegendeel”, zegt hij. “Onze studenten krijgen zo de kans om te proeven van het toekomstige beroepsleven in een professionele omgeving.”

En hij voegt toe: “We willen daarmee een extra brug slaan tussen de universiteit en de bedrijven. Een stage is een unieke leerkans voor de student, maar moet ook voor de bedrijven een ideale gelegenheid zijn zich te laten inspireren en confronteren. Het is een goed moment om die masters een professionele vraag te laten beantwoorden, of een project te laten opstarten dat al een tijd op de plank is blijven liggen”, zegt Pauwels. “Misschien ontdekken ze in de stagiair van vandaag wel de medewerker van morgen.” In concreto denkt Pauwels aan opdrachten als audits, marktstudies, analyses van concrete projecten zoals goederenstromen, of bijvoorbeeld de ontwikkeling van een businessplan voor een start-up. “Grote en kleine bedrijven, maar ook organisaties en non-profitinstellingen kunnen projecten indienen”, benadrukt de decaan. De professoren zorgen voor de begeleiding van de studenten.

Meer info via deze link.