De Genkse luchtkanaalreinigingsfirma Hamster Cleaning staat op het punt een joint venture af te sluiten in de Saoedische hoofdstad Riyad. Zaakvoerder Seppe Thys is momenteel ter plaatse om de details van de samenwerking te bespreken (foto).

Hamster Cleaning werd opgericht in 2014 en telt intussen 12 werknemers. “Onze specialisatie is het keuren en reinigen van luchtkanalen”, aldus Seppe Thys vanuit het Midden-Oosten. “Dat doen we vooral in stedelijke gebouwen, ziekenhuizen en bedrijven in de industriële en chemische sector.”

Vorig jaar al werd het jonge Genkse bedrijf gecontacteerd door de firma Al Shera’a in Saoedi-Arabië, die op de lokale markt dezelfde diensten willen gaan aanbieden. “Ze kwamen eerst bij ons op bezoek omdat ze een ervaren partner zoeken om een joint venture mee op te starten”, aldus nog Thys. “Wij vinden het een fantastische opportuniteit om onze vleugels uit te slaan. De markt in Saoedi-Arabië is vergelijkbaar met België, alleen zijn hun gebouwen en installaties aanzienlijk groter. We hopen dus heel spoedig tot een akkoord te komen en de samenwerking te kunnen officialiseren.”