Hallen SML worden toonzaal van veilinghuis

Het online veilingplatform Auctelia, gespecialiseerd in industrieel materiaal, heeft een samenwerking op poten gezet met SML in Genk. Er zullen te koop gestelde machines en materiaal worden gedeponeerd voor inspectie door kandidaat-kopers.

sml buitenzijdeAuctelia is een online platform dat zich toelegt op de veiling van industriële machines en benodigdheden voor bouw, metaalbewerking, schrijnwerkerijen, transport, logistiek en horeca. De laatste twee jaren is het bedrijf flink gegroeid, en telt het 38.000 gebruikers. Dit jaar wordt een omzet van 4 miljoen euro verwacht. Woensdag maakte Auctelia bekend dat twee initiële investeerders, Internet Attitude en Inventures, nog eens 800.000 euro risicokapitaal in het jonge bedrijf stoppen.

Auctelia lonkt nu met nadruk naar Limburg. “Er beweegt vanalles sinds de sluiting van Ford Genk,” geeft CEO Scott Garlick aan. “Daarom heeft Auctelia een samenwerking met SML in Genk afgesloten. Het Genkse bedrijf stelt ruimte ter beschikking voor Auctelia, waar de industriële goederen kunnen opgeslagen worden en ter inspectie beschikbaar zijn kandidaat-kopers.