Het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) kende onlangs ruim een half miljoen euro subsidies toe voor de innovatieprojecten van 4 Limburgse bedrijven. Dit toont aan dat er wel degelijk middelen zijn voor Limburgse bedrijven die actief op zoek willen gaan naar manieren om hun product of proces te vernieuwen en verbeteren.

– Logistiek dienstverlener Ewals Cargo Care ontvangt € 250.000 voor de verfijning van de operationele planning. Bart Dessent, Business process manager bij Ewals Cargo Care: “Door de inzet van ICT slaan we een brug tussen de bevoorradingsketen van onze klanten en onze vervoersplanning. Deze subsidie ondersteunt onze vooruitstrevende visie op het gebied van communicatie, partnerships en real-time optimalisatie.” Ewals Cargo Care heeft vestigingen in 12 landen en telt 1600 werknemers. De 129 Vlaamse werknemers zijn vooral in Genk tewerkgesteld.

– De kmo Bandit nv uit Opglabbeek ontwikkelt en verkoopt mistgeneratoren voor veiligheidstoepassingen, bijvoorbeeld om dieven buiten te houden. Met de steun van IWT zal Bandit een nieuwe generatie mistgeneratoren ontwikkelen op basis van een geïntegreerde gasgenerator waardoor de te beveiligen ruimte nog sneller met mist gevuld wordt. Voor dit innovatieproject ontvangt Bandit € 91.000.

jos-roebben– Ook Roam Chemie van ondernemer Jos Roebben (foto) zag onlangs zijn IWT-subsidiedossier goedgekeurd. Dit Houthalense bedrijf is gespecialiseerd in de productie en distributie van chemische producten voor de behandeling van water, zoals reinigingsproducten voor zwembadwater. Voor de ontwikkeling van een desinfecteertoestel op basis van waterstofperoxide ontvangt Roam Chemie een innovatiesubsidie van € 125.000.

– En tot slot ondersteunt het IWT ook het innovatieproject van de Lommelse kmo Elep. Deze producent van enveloppen wil de verpakking van enveloppen op een milieuvriendelijkere wijze aanpakken. Hierdoor er zal minder verpakkingsmateriaal en stockageruimte nodig zijn, wat niet alleen een financiële, maar ook een ecologische winst oplevert.