BME, een totaalaanbieder van e-commercediensten uit Genk, heeft via een financieringsronde 300.000 euro kapitaal opgehaald. Vorig jaar kwam er ook al 225.000 euro vers geld binnen om de groeiplannen van BME door te voeren. In beide gevallen stond LRM een KlimOp-lening toe en legden de aandeelhouders zelf extra cash op tafel.

BME genkBME begeleidt ondernemers die via het internet zaken willen doen, met een volledig pakket, gaande van de ontwikkeling van een website en webshop tot de logistieke afhandeling van de bestellingen. Met succes, hoewel e-commerce in België nog niet de snelheid heeft zoals in andere landen.

Chris Pietermans, medeoprichter van BME: “Uiteraard zijn er in België een aantal obstakels voor e-commercebedrijven. Toch realiseren we met BME jaarlijks meer dan een verdubbeling van ons zakencijfer. En naar alle waarschijnlijkheid versturen we dit jaar 4 keer meer pakjes dan in 2015.”

Het opgehaalde kapitaal moet dienen voor innovatie bij BME, onder meer in warehouse-technologie. Oprichter en medezaakvoerder Daniel Ciccodemarco legt uit: “Het is een complex gegeven om flexibel maatwerk te leveren voor alle goederen van webshops die wij in ons magazijn beheren en verdelen. Dankzij een unieke technologie kunnen we perfect alle wensen van onze klanten naar opslag, verpakking, voorraad- en retourbeheer, opvolgen en toepassen.”

BME is op een jaar tijd van 2 naar 14 medewerkers gegroeid.