De logistiek groep H.Essers heeft vlakbij het hoofdkantoor in Genk, de handelaar en transporteur van bouwmaterialen Driessen overgenomen. De aankoop van dit Limburgse familiebedrijf is een strategische keuze, zo laat Essers weten.

“Via onze zustervennootschap Geertrans-Hellings zijn we al verscheidene jaren actief in de markt van de ‘utility logistiek’ (nutsvoorzieningen, infrastructuur, bouw -en eventlogistiek)”, aldus CEO Gert Bervoets. “Dankzij deze overname kunnen we dit strategisch segment verder ontwikkelen.”

H.Essers versterkt hiermee het voornemen om in de toekomst meer te willen inzetten op binnenvaart via de site Dry Port op Genk-Zuid. “Deze overname is opnieuw een stap in het verduurzamen van ons transport door het reduceren van haar baantransporten ten voordele van de waterweg”, aldus nog Bervoets.

Daarnaast zal deze overname ervoor zorgen dat H.Essers verder zal kunnen groeien in het segment van de bouwinfrastructuur en de activiteiten kunnen uitbreiden op een brede Europese schaal.