Norbert Dentressangle, één van de grootste transportbedrijven van Europa, heeft zopas 28 bulkopleggers afgehaald bij LAG Trailers in Bree. De bulkwagens zullen specifiek worden gebruikt om suiker en andere voedingsmiddelen via de ferry te vervoeren tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Voor LAG Trailers is het een belangrijk order omdat deze referentie de verdere doorbraak op de –doorgaans erg protectionistische- Franse markt zal versnellen.

PB_SITRA_2015_WEB_04
Daarmee houdt het aantal mooie bestellingen voor de Breese onderneming niet op. Sitra, een transportbedrijf met hoofdzetel in Ieper, heeft bij LAG een order geplaatst van maar liefst 100 opleggers. Ook hiermee zullen in hoofdzaak levensmiddelen vervoerd worden. De helft van de bestelling bestaat uit bulkcontainers. Een strategische keuze van Sitra om meer multimodaal transport uit te voeren, waarbij de opleggers ook via het spoor en waterwegen vervoerd kunnen worden.

Voor LAG Trailers betekenen de bestellingen een bevestiging van de gunstige economische flow. Daarmee is er ook stabiliteit in de werkzekerheid voor de 450 mensen die er hun brood verdienen.