Grote fusie tussen Ucare, Tobasco en ServiceNet

Drie Limburgse bedrijvengroepen Ucare, Tobasco en ServiceNet, gaan de krachten bundelen. Ze gaan samen onder de koepel ITZU (spreek uit als It’s you, dus Itz U), met als ondertitel: ‘we care about’. “We willen één aanspreekpunt in het hele land vormen voor allerlei facilitaire diensten, zoals uitzendarbeid, andere HR-diensten en schoonmaak,” zeggen de partners Koen Janssen, Luc Lormans en Louis Kemps.

itzuUcare is het bedrijf van Louis Kemps en is gespecialiseerd in HR-diensten voor bedrijven, zoals loopbaanbegeleiding, outplacement, selectie en assessment. Luc Lormans is dan weer de oprichter van ServiceNet en Service@Home, schoonmaakdiensten voor bedrijven en particulieren. ServiceNet nam onlangs de West-Vlaamse bedrijven Ama (dienstencheques) en Tuliep (schoonmaak) over. Tobasco is dan weer het uitzendbureau waar Koen Janssen de plak zwaait.

De drie partners kennen elkaar nog van bij de oprichting van Tobasco. Nu hebben ze dus besloten om de krachten te bundelen onder de koepel ITZU (we care about), waar de ondersteunende diensten zoals algemeen management, marketing, financiën en HR worden gecentraliseerd. “Op die manier winnen we aan slagkracht,” zegt Luc Lormans. Een eerste wapenfeit van ITZU is de oprichting van Salesforyou, dat onder meer verkooptalenten zoekt en begeleidt voor andere bedrijven. De zes bedrijven onder de koepel blijven wel hun naam bewaren.

ITZU is nu al goed voor 1.300 medewerkers en mikt dit jaar op een omzet van 55 miljoen euro. “We willen groeien naar 2.000 medewerkers en 75 miljoen euro omzet tegen 2020,” zegt Louis Kemps. Een aantal overnames zit al in de pijplijn. “We hebben veel expertise in huis en willen een nationale speler worden in people business. Op termijn durven we dromen van een internationale toekomst voor ITZU,” aldus Koen Janssen.