Machiels Building Solutions, het bedrijf uit Genk dat constructies voor houtskeletbouw maakt, zal voor Center Parcs de productie en montage verzorgen van 401 vakantiewoningen. Het gaat om het grootste contract ooit voor Machiels Building Solutions.

Center Parcs wil eind 2018 in het Zuid-Duitse Allgäu een gloednieuw vakantiepark openen. De bouwwerken moeten dus snel gaan, en dat is één van de redenen waarom werd gekozen voor Machiels Building Solutions. Het bedrijf van de Group Machiels, dat recent verhuisde van Beringen naar Genk (om plaats te maken voor Nike), zal twee bungalows per dag produceren en monteren.

“We spreken ongeveer over 100.000 vierkante meter aan wanden en daken”, zegt Filip Vercauteren, general manager van MBS. “Dit wordt verdeeld over vijf types van bungalows.” De Genkse fabriek heeft om deze klus te klaren maar liefst 50 extra mensen nodig. Daarvan zijn er inmiddels al 35 aangeworven, wat het voorlopige totaal op 75 brengt.

Het project zal zorgen voor een enorme stijging van de omzet. “Dit jaar halen we 20 miljoen euro, waar we vorig jaar zo’n 8 miljoen lieten noteren”, aldus nog Vercauteren.