FedEx, de grootste vrachtvervoerder en pakjesdienst ter wereld, heeft zopas in Tongeren een nieuwe vestiging geopend. “Een blinde vlek in ons aanbod, waarmee we nu sneller onze Limburgse klanten met eigen mensen en voertuigen kunnen bedienen,” zegt Patrick Stienlet , Managing Director Operations. “Het magazijn van 1.300 m2 is een sorteer- en verdeelcentrum van waaruit we inkomende zendingen uit de hele wereld verdelen naar onze lokale klanten, en nadien de opgehaalde pakjes opnieuw behandelen voor transport naar FedEx Gateways, zoals in Keulen, bijvoorbeeld.”

FedEx heeft onmiddelijk 15 mensen aangeworven in Tongeren. “Het is uiteraard de bedoeling dat we groeien en dus ook het aantal mensen evenredig laten stijgen,” zegt Patrick Stienlet nog. “Daar moet onze visibiliteit in het straatbeeld voor zorgen. Haast iedereen kent onze naam, maar het is pas als er een voertuig met ons logo passeert, dat mensen ons als een optie zullen beschouwen om hun pakjes te verzenden.”

FedEx bestrijkt nu al bijna het hele Belgische grondgebied, maar deed dat in het verleden koerierdiensten in onderaanneming. “Met deze investering brengen we klanten dichter bij elkaar. Dat is geen holle slogan, maar wel de kern van wat we iedere dag doen.”

Als FedEx hier een even grote naambekendheid wil als in de VS, is er nog werk aan de winkel. Daar luidt het woord voor ‘een paktje verzenden’ immers ‘fedexen’…