rudi_schurmansDe nieuwste schokdemper die bij Tenneco in Sint-Truiden wordt ontwikkeld, mag op veel belangstelling rekenen van autoproducenten. Er zijn volgens de bedrijfsleiding nu al grote contracten afgesloten die ingaan als de nieuwe hoogtechnologische schokdemper vanaf 2019 op de markt komt. Dat meldt TV Limburg.

Het is een “megadeal” met een grote autofabrikant, aldus Rudi Schurmans van Tenneco voor de camera van TVL. “De klant gaat ons nieuwste type van schokdempers aankopen. Door deze innovatie krijgen inzittenden van de auto het gevoel op een vliegend tapijt te zweven. Putten, bulten en steentjes in de weg laten zich niet meer voelen. Het contract verankert zo’n 1.100 jobs in Sint-Truiden.”

Tenneco, nog beter bekend van de merknaam Monroe, is sinds 1964 actief in Sint-Truiden. Het ging het bedrijf niet altijd voor de wind. Maar sinds enkele jaren wordt de focus gelegd op innovatie. En dat rendeert. Om voorloper te blijven in nieuwe technologie, werft Tenneco overigens 25 extra mensen aan. Ze moeten het team versterken van de 88 medewerkers die vandaag al de R&D-afdeling bevolken.