Niet dat alle verhuizingen van Limburgse bedrijven deze rubriek halen, maar als het bijzonder is, vertellen we dat graag. Zoals het ingenieurs- en studiebureau Grontmij, dat sinds deze week de twee bovenverdiepingen van de nieuwe Volkswagengarage aan de Hasseltse Ring heeft ingepalmd. Zo’n 150 medewerkers hebben het gebouw van het vroegere Libost aan de Herckenrodesingel vaarwel gezegd, en zijn enkele honderden meters verderop met de verhuisdozen aanbeland in een pand van bijna 2.000 m².

“We zijn er zeker van dat onze herkenbaarheid nu sterk zal vergroten,” stelt Alain Bulen, vestigingshoofd van Grontmij Hasselt. “Bovendien geven deze nieuwe gebouwen ons de kans om extra personeel aan te nemen en verder te blijven groeien. Op onze vorige locatie was dit niet langer mogelijk. Na 30 jaar waren die kantoren niet meer aangepast aan de huidige noden van een hedendaags studie- en adviesbureau.”

terwaertEen andere opmerkelijke transfer is die van het communicatiebureau Impuls (Dirk Houben/Jeroen Bloemen/Jurgen Buekers), dat van Genk nu in Hoeselt is terug te vinden. De Villa Adagio in Genk heeft plaats gemaakt voor Kasteel Ter Waert, een hoeve die in de 19e eeuw door de voormalige burgemeester van Hoeselt werd omgebouwd tot een prestigieus kasteel. Ook hier speelde de capaciteit een rol. De e-afdeling van Impuls, die Empuls heet, is in Genk gebleven, net zoals de maatschappelijke zetel.