Freetime, een familiebedrijf dat al sinds de jaren ’70 in Hasselt artikelen voor doe-het-zelvers verkoopt, heeft het geweer helemaal van schouder veranderd. De winkel aan de Genkersteenweg werd van kop tot teen verbouwd en het gamma werd grondig gewijzigd. Voortaan vind je er geen spullen ‘doe-het-zelf’ meer, maar wel interieurdecoratie en geschenkartikelen.

freetime-hasseltFreetime werd opgericht door ondernemer Joos Troukens. Hasselt was zijn tweede vestiging, na Aarschot. Sinds 1981 is het bedrijf gevestigd aan de Genkersteenweg, waar ook Eurospar en E5 Mode zich bevinden. Net zoals die 2 buren, heeft nu ook Freetime een totale metamorfose ondergaan. De hele winkel werd verbouwd.

De kinderen van de stichter, Pieter-Jan en Eva Troukens, hebben daarbij gekozen voor een totale switch in het aanbod. Zo zijn er geen verven of badkamerkasten meer te koop, maar wel geschenkartikelen, decoratiematerialen en interieurspullen. De metamorfose brengt ook een uitbreiding van medewerkers mee. Het aantal van 10 collega’s zal spoedig toenemen.