Groep van grossiers gaat mosterd in buitenland halen

Interfrost Foodservice uit Hasselt, al jaren het grootste netwerk van horecagrossiers in de Belux, verandert van naam. Als Oresto Food Partners gaan de 19 leden van de groep voortaan ook samenwerkingsverbanden in het buitenland afsluiten.

oresto-food-partnersDe geschiedenis van het bedrijf gaat 27 jaar terug, toen 9 Belgische horeca-grossiers de krachten bundelden. Bedoeling was om samen betere aankoopvoorwaarden te onderhandelen. Met succes, want Interfrost Foodservice -of beter Oresto Food Partners- groeide uit tot een vereniging van 19 leden, en haalt vandaag een omzet van 210 miljoen euro. Sinds 2003 is Interfrost gevestigd in Hasselt.

De CEO van Oresto is Chantal Philtjens. Ze is heel ambitieus om de onderneming verder uit te bouwen. “We willen ons netwerk beter wapenen voor de uitdagingen die in de fel omstreden horecamarkt op ons afkomen,” zegt ze. “Een persoonlijke service naar de 15.000 klanten die we dagelijks bedienen, is daarbij het belangrijkste. Onze troef is dat we geen kille organisatie zijn waar alles alleen rond de prijs draait.”

Eén van de manieren om de rol van betekenis te versterken, is nieuwe samenwerkingsverbanden af te sluiten. Zo maakt Oresto nu al deel uit van de aankoopgroep Top Food Group, die een omzet haalt van 532 miljoen euro. “Bovendien zijn we aangesloten bij European Catering Distributors (ECD), waardoor internationale samenwerking mogelijk wordt,” aldus nog Chantal Philtjens.”Vooral door ervaringen uit te wisselen, kunnen we vernieuwende ideeën opdoen.”