Mocht u het nog niet gehoord hebben: Grete Remen, de gedelegeerd bestuurder van het natuurvoedingsbedrijf Damhert in Heusden-Zolder, komt bij de verkiezingen van 25 mei op voor de N-VA. Ze krijgt de tweede plaats aangeboden op de lijst voor het Vlaams Parlement, na Jan Peumans die allicht lijsttrekker wordt.

Grete RemenOndanks de drukte in haar bedrijf en haar gezin, wil ze er dus nog een belangrijke job bij. Waarom? “Ik ben ondernemer,” zegt ze. “Ik weet waarover ik spreek wanneer ik zeg dat het de hoogste tijd is om een aantal zaken te veranderen in dit land. Ondernemers, mensen die werken en spaarders, moeten opnieuw beloond worden. Ondernemen moet aangemoedigd worden. De Vlaamse vijver loopt leeg, er moeten opnieuw meer ondernemingen komen. “We hebben die ondernemingen nodig om voor tewerkstelling te kunnen zorgen, om onze sociale zekerheid overeind te houden. Langs de zijlijn is het gemakkelijk spreken. Nu wil ik er ook zelf mijn schouders onder zetten.”

“Ik onderneem hier graag. Ik wil dat zo houden. Wij zijn allemaal voor een goede sociale zekerheid, voor goed onderwijs, voor goede infrastructuur. Daar is geld voor nodig. Daar zijn dan weer bedrijven voor nodig. Ondernemen moet wel mogelijk blijven. Dat kan alleen met lagere loonlasten en met minder regels en regeltjes. Men kan geen sociaal paradijs hebben op een economisch kerkhof. Iedereen moet zich daar bewust van zijn.”