Natuursteen zit bij Granite Works Otten in het bloed. Nadat Martin Otten in 1955 een steenhouwerij overnam, staat vandaag de vierde generatie van het familiebedrijf aan het roer. De honger naar verdere groei is nog steeds actueel. Huidig zaakvoerder Kevin Otten heeft daarom geïnvesteerd in een nieuwe toonzaal en een grondige upgrade van het machinepark.

Granite Works Otten bewerkt en plaatst jaarlijks bij 1 miljoen kg natuursteen, afkomstig uit 15 landen, waaronder Zuid-Afrika, Brazilië en China. De afgelopen jaren groeide het bedrijf stevig. De interieurafdeling kende een omzetstijging van 30 procent. Het aantal projecten dat het team van intussen 11 eigen mensen en een aantal onderaannemers jaarlijks afhaspelt, bedraagt meer dan 2.000. Daarmee houdt de ambitie om groter te worden niet op.

“Zo hebben we de oude toonzaal in Zepperen volledig gestript, en daarna opnieuw opgebouwd tot een inspirerend geheel met meer dan 500 stalen natuursteen, composiet, keramiek en dekton”, legt Kevin Otten uit. “Alles is bovendien gedigitaliseerd, zodat klanten meteen kunnen ontdekken hoe bijvoorbeeld hun nieuwe keuken, trap of haard eruit zal zien.”

Naast de nieuwe toonzaal investeerde Granite Works Otten in de modernisering van het machinepark. “Het ambachtelijke handwerk is nog altijd aanwezig, maar heel wat processen zijn ondertussen computergestuurd”, vertelt de zaakvoerder. “Met digitale opmetingsapparatuur, een waterjet snijmachine, volautomatische zaagmachines en stockagesystemen beschikken we nu over innovatieve en hoogtechnologische tools.”

J.Cr