Gouden medailles voor ongevalvrij rijden

Transportverzekeraar TVM Belgium heeft zopas 170 vrachtwagenchauffeurs gehuldigd die de afgelopen jaren schadevrij gereden hebben. Afhankelijk of ze 3, 5 of 10 jaar kras- en kreukvrij de wegen hebben getrotseerd, kregen ze een bronzen, zilveren of gouden ereteken als Ridder van de Weg. Dit jaar waren er 116 bronzen, 50 zilveren en 4 gouden Ridders van de Weg, die hun ereteken opgespeld kregen door topatlete Kim Gevaert.

Opvallend was dat Withofs Transport uit Lanaken aan de haal ging met 8 onderscheidingen, waaronder 5 bronzen en maar liefst 3 gouden medailles. Volgens de statistieken behaalt slechts 4% van de beroepschauffeurs een bronzen plak, 2% een zilveren en slechts 3 tot 4 per miljoen chauffeurs een gouden ereteken…

Withofs mag dan ook fier zijn op Gino Delie, Rudi Morias en Hugo Wijsmans, die het goud naar Lanaken haalden. “We plukken hiermee de vruchten van onze jarenlange inspanningen in preventie en veiligheid,” zegt zaakvoerder Gino Withofs. “Dit zal zeker een belangrijk onderdeel van onze strategie en bedrijfsvoering blijven.”