De enorme massa van nieuwe bedrijven blijft aanzwellen. Bovenop het recordjaar 2016 zijn er in de eerste 6 maanden van dit jaar opnieuw 4,8% starters bijgekomen. Dat blijkt uit cijfers die Unizo Limburg publiceert naar aanleiding van de Starters Roadshow die donderdag plaatsvindt in de Limburghal in Genk.

“We zien nu toch al een hele tijd dat meer mensen de stap naar een eigen zaak wagen”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder. “Dat is goed nieuws. Als die trend zich voortzet, dan stevenen we opnieuw af op een gouden jaar. Een goede ondersteuning van starters blijft echter heel belangrijk om de uitval te beperken. Net daarom organiseren we de Starters Roadshow in Genk.”

Donderdag krijgt iedereen die interesse heeft om een eigen zaak op te starten, in de Limburghal een heleboel informatie. “Daarnaast willen we potentiële ondernemers ook onderdompelen in een soort van inspiratie-bad”, besluit Lodewyckx, die van de gelegenheid gebruik maakt om de grote administratieve rompslomp en gebrekkige toegang tot financiering voor starters aan de kaak te stellen.