De sportevent- en managementgroep Golazo uit Beringen zet een nieuwe stap op de markt van sportevenementen in Scandinavië. Dat gebeurt via een gedeeltelijke acquisitie van het Deense BNC Group, dat onder meer heel wat Color Runs organiseert in Noord-Europa.

color runGolazo introduceerde in 2015 al een Urban Trail in Kopenhagen, maar zet met deze samenwerking nu echt voet aan land in Scandinavië. “BNC group, dat voortaan Golazo Nordic zal heten, is voor ons de ideale partner,” zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep. “Met 23 loopevenementen sinds 2014 en meer dan 100.000 deelnemers zijn ze één van de grootste spelers in de regio.”

Golazo Nordic wil ook in Scandinavië nieuwe loopconcepten introduceren, zoals Urban Trails en Spartacus Runs. “Maar ook omgekeerd hopen we nieuwe ervaringen op te doen,” zegt Verbeeck. “In Scandinavië is de actieve sportparticipatie erg hoog, zowel in lopen als in fietsen. De regio geldt als een voorbeeld voor ons. We streven ernaar om in de rest van Europa ook zoveel mensen aan het sporten te krijgen.”

BNC Group van zijn kant, is erg blij met een partner die zowel Europees erg sterk staat als heel wat sportconcepten op de plank heeft liggen. “Met de Golazo Groep achter ons hebben we schitterende opportuniteiten om een grote rol te spelen op het vlak van sportevenementen in Scandinavië,” zegt Peter Sørensen, CEO van Golazo Nordic.”We willen op onze markt nieuwe formats loslaten en de bestaande evenementen nog sterker maken.”