Over 2 weken wordt het prachtige Huis de Corswarem in de Hasseltse binnenstad omgedoopt tot het Smaaksalon. In een brasserie en restaurant zullen inwoners en toeristen kunnen proeven van streekeigen producten. Uitbaters van het nieuwe etablissement worden topkok Giovanni Oosters (Vous-lé-Vous en FoodBuilding) en zijn echtgenote Annelies Santens (foto onder).

Huis de Corswarem is een neoclassicistisch herenhuis uit de 19e eeuw dat in het verleden nog dienst deed als stadsarchief en conservatorium. De meest recente bestemming was een businessclub, die echter nooit het verhoopte succes kende. Met de aanbouw van de nieuwe toeristische dienst werd een nieuwe functie gezocht voor Corswarem, liefst in het verlengde van de toeristische beleving. De keuze viel op een brasserie en restaurant, die uitsluitend producten van Hasselt, en bij uitbreiding uit Limburg, serveren.

“We openen in het Smaaksalon ook een wijnbar, waar Limburgse wijnen en schuimwijnen kunnen geproefd worden,” zegt mede-zaakvoerder Annelies Santens. “Het geheel zal zowel de Hasselaren als de bezoekers van de Hoofdstad van de Smaak aantrekken.”