De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv neemt een controlebelang in het Hasseltse uitzendbureau Impact en zusterbedrijf Nova Engineering. Doel van de overname is de eerste keuze te hebben bij de aanwerving van gespecialiseerde profielen.

Impact werd in 1999 opgericht door Caroline Santermans. De eerste vestigingen waren in Neerpelt en Leuven. De Hasseltse CEO verliet het bedrijf in 2009 na de verkoop aan het Nederlandse Humares Groep (en startte een jaar later met een nieuw bureau: Job Talent). De hoofdzetel bleef destijds gewoon in Hasselt. Intussen kwamen er door natuurlijke uitbreiding en overnames nieuwe vestigingen bij, onder meer van Top Interim, Maintec België en Nova Engineering (werving en selectie van ingenieurs). Het zijn de Nederlanders die nu een meerderheidsbelang afstaan aan Gimv.

Opvallend is dat Gimv het uitzend- en selectiekantoor overneemt om eerste in de rij te staan voor het binnenhalen van gespecialiseerde profielen. Zo kunnen bijvoorbeeld de ingenieurs die Nova Engineering rekruteert in het buitenland, direct worden geplaatst bij andere bedrijven waarin Gimv participeert (zoals Cegeka, Walkro, Complix,…) “In onze portefeuille van innovatieve en exportgerichte groeibedrijven bemerken we elke dag de nood aan gespecialiseerde profielen”, zegt Dirk Dewals van Gimv. “Door een specifieke focus op dit marktsegment, een persoonlijke nabijheid en sectorexpertise, komt Impact tegemoet aan deze noden.”

Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder, naast het management van Impact. De onderneming heeft nu 17 vestigingen en realiseerde in 2017 met ruim 100 medewerkers een omzet van 67 miljoen euro. Het doel is om binnen de 5 jaar te verdubbelen. “Het partnership met Gimv zal ons de zelfstandigheid en de middelen geven om onze ambitie verder te zetten, zowel in België als internationaal”, besluit Eric Dantinne, CEO van Impact.