Op een groots event werd zopas de nieuwe Trends HR Manager van het Jaar bekendgemaakt. De HR-directeur van Elia mocht met de hoofdprijs naar huis. Opmerkelijke naam in het gezelschap van de 5 genomineerden: Herman Verwimp van Gijbels Group in Opglabbeek.

De jury van deze award kreeg de taak om uit een longlist van 50 bedrijven de 5 beste hr-managers te selecteren. Daarbij 4 nationale spelers, meer bepaald Elia (de eindwinnaar), Deme, Carmeuse en Atlas Copco. Het rijtje van de topkandidaten werd afgesloten met één outsider: Herman Verwimp.

Hij moest er volgens de jury zeker bij zijn, omdat HR een belangrijke plaats inneemt in het strategisch beleid van Gijbels Group. De nominatie voelt voor de Limburgse KMO aan als een overwinning. “Dat we als kleine, bescheiden speler met de grote jongens het podium op mochten, is inderdaad een grote eer”, aldus Herman Verwimp. “Een bekroning voor de vele inspanningen die we doen om onze medewerkers intensief te betrekken bij ons bedrijfsproces. Wij weten heel goed dat zij dagelijks het verschil maken als ‘voordenkers’ in het bouwproces. We laten dan ook geen kans onbenut om daar onze waardering voor uit te drukken.”

Verwimp wil de pluimen niet op de eigen hoed steken. “Ons HR-team, bestaande uit Chantal Vanaken, Ingrid Swinnen en Madeleine Paredis, doet zijn job uitstekend. Deze nominatie is een knalprestatie, als je bijvoorbeeld ziet dat zij samen 2,1 FTE’s vertegenwoordigen, terwijl onze tafelgenoten bij Deme een HR-dienst hebben van 170 mensen… Mocht de prijs worden uitgereikt aan het bedrijf met de grootste HR-impact ten opzichte van de omvang van het team, waren we niet te kloppen geweest (lacht).”