Vlakbij de nieuwe McDonalds en de Quick van Bilzen zal tegen maart 2015 een futuristisch kantoorgebouw verrijzen van de dienstengroep Ons. Dat is de nieuwe naam van de groep rond het KVLV, de vrouwenbeweging die ook tal van diensten verzorgt, zoals kinderopvang, poetsen met dienstencheques of verzorging van zieken. Ons stelt in ons land zo’n 7.000 mensen tewerk, waarvan 1.800 in Limburg.

gebouw Ons Bilzen 2De opdracht voor de bouw van het nieuwe provinciale hoofdkwartier, werd toegekend aan architect Holistic (Juul Vanleysen) en aannemer Mathieu Gijbels. Een combinatie die al eerder samenwerkte, bv. voor de bouw van het moderne farmabedrijf Aminolabs in Hasselt. Ook deze keer werd gekozen voor een futuristisch ontwerp. Daarmee wordt het contrast geaccentueerd tussen de klassieke achterhaalde perceptie van ‘de boerinnenbond’ met de moderne visie van de organisatie op dit moment.

Het project heeft een oppervlakte van 2.500 m2 en kost zo’n 5 miljoen euro. Ons zal een deel van de investeringskost recupereren door 900 m2 van deze A-locatie te verhuren.
gebouw Ons Bilzen