Op ongeveer 6 maanden tijd zal de firma Mathieu Gijbels Hal 5 van de Grenslandhallen volledig ombouwen tot een nieuwe danstempel. De opdrachtgevers (de nv Sportpaleis, manager Yves Smolders (foto) en notaris Houben) zullen 5,2 miljoen euro investeren om een oppervlakte van 3.100 m2 feestklaar te maken. De funderingswerken starten op 28 juni, om in het voorjaar van 2014 de deuren te openen. “We werken door tijdens het bouwverlof om de zeer strikte timing die met de klant werd afgesproken te kunnen respecteren,” zegt Mathi Gijbels.

yves smoldersLa Botte

Hoofdmoot van het project wordt een centraal gelegen discotheek van 1.800 m2. Deze zal op woensdag het netwerkconcept Overtime verwelkomen, op donderdag mikken op een studentenpubliek, vrijdag vooral beschikbaar zijn om volledig af te huren voor events en op zaterdag en maandag het brede publiek verwelkomen.
Daarnaast komt er een partybunker die voor fuiven en feesten apart kan afgehuurd worden. Er komt ook een nieuw restaurant met 120 plaatsen. Voor de exploitatie hiervan wordt nog onderhandeld met een aantal chefs, waaronder Peppe Giacomazza van La Botte in Genk. De nieuwe discotheek, waarvan de naam pas in september wordt bekendgemaakt, zal in totaal zo’n 110 mensen voor minstens 1 avond per week tewerkstellen.

Akoestiek

Vanuit de omwonenden wordt luidop de vraag gesteld of de nieuwe disco voor geluidsoverlast zal zorgen. “In het ontwerp en bij de uitvoering is erg veel aandacht besteed aan de akoestiek,” zegt Herman Verwimp van Mathieu Gijbels. “Het geheel is ingekapseld in een betonnen schil. We willen niet dat de burgemeester of schepen iedere nacht uit bed wordt gebeld voor nachtlawaai.”

Voor Jan Van Esbroeck (nv Sportpaleis) past de danstempel in het geheel van entertainment dat zijn bedrijf op de hele site van de Grenslandhallen en Ethias Arena wil bieden. “We mikken op publiek dat de klok rond hier aanwezig is,” zegt hij. “Als de laatste discotheekgangers naar huis gaan, moeten de eerste bezoekers van Plopsa Indoor al toekomen.”