MVO of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een hot item in de Limburgse bedrijfswereld. Niet alleen getuigt de zorg voor mens en milieu van een ‘goede inborst’ bij de ondernemer, het straalt ook in belangrijke mate af op werknemers, klanten en leveranciers. Zo worden de bedrijven die MVO hoog in het vaandel dragen, daar ook economisch voor beloond.

de-wroeterIn de zone Hazodi (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek) willen de stadsbesturen alvast hun ondernemers stimuleren om zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoorde acties op te zetten. Een manier hiervoor is de toekenning van een award aan een ondernemer die als schoolvoorbeeld dient voor de juiste zorg voor werknemers en de omgeving.

De organisatoren willen niet over 1 nacht ijs gaan om de opvolger van De Wroeter (foto) te selecteren. Alleen de allerbeste projecten komen in aanmerking. Ze roepen dan ook op om een ijzersterk dossier in te dienen en mee te dingen naar de onderscheiding van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar.

Er wordt voor deze editie zowel een kleine (<20 VTE) als (middel)grote onderneming in de bloemen gezet. Voka Limburg, Unizo Limburg en Ondernemingsgroep Hasselt zullen de inzendingen die voor 31 januari binnen moeten zijn, beoordelen. In april worden de laureaten bekendgemaakt. Kandidaten melden zich bij Yves Janssen: yves.janssen@hasselt.be of 011/23 97 19.