In zijn slotbeschouwing op Made in Limburg Live zag Noël Slangen in zijn glazen bol dat over 10 jaar het 10-jarig jubileum van de POM-directeur zal gevierd worden. “Een primeur, want het zou de eerste keer zijn dat iemand het zo lang uitzingt”, aldus de toekomstdenker. Het was natuurlijk een knipoog om aan te kondigen dat de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) de zoektocht heeft geopend naar een nieuwe directeur. Die tot een goed einde brengen en de nieuwe aanjager van de Limburgse economie op de troon helpen, is de laatste taak die Slangen als interim-directeur zal vervullen vooraleer in augustus zijn contract afloopt.

De nieuwe directeur zal aan de slag kunnen gaan met het strategische plan dat Noël Slangen voor de organisatie zopas heeft uitgetekend. “Die visie en het actieprogramma worden nu verder uitgediept en zullen dan aan de stakeholders gepresenteerd worden”, zegt POM-voorzitter en gedeputeerde Erik Gerits. “De nieuwe directeur moet dit op de rails zetten en zal zo een belangrijke rol spelen in de uitvoering van het provinciaal sociaal-economisch beleid.”

POM Limburg zoekt een specifiek profiel als nieuwe baas. “We zijn op zoek naar een ‘ontdekker’,” zegt Noël Slangen. “Iemand die permanent in contact staat met de Limburgse economische stakeholders, die hen samenbrengt en ideeën verbindt. Het moet daarom zeker iemand zijn die ervaring heeft met zowel de private sector als de publieke stakeholders.”

De vacature is inmiddels geopend. Kandidaten kunnen zich melden tot 19 mei via de gegevens op deze website.