Limburg is een nieuwe wedstrijd rijker. Een deskundige en onafhankelijke jury gaat op zoek naar het meest inspirerende familiebedrijf van de streek. Initiatiefnemer is het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg, dat al 12 jaar lang familiebedrijven ondersteunt in hun verdere professionalisering. De UHasselt zet mee de schouders onder het project.

Meer dan 80 procent van de Limburgse bedrijven zijn in familiale handen. Gezien de specifieke uitdagingen die zich bij familiebedrijven voordoen, bijvoorbeeld rond taakverdeling, verloning of opvolging, is er een grote nood aan rolmodellen. Aan bedrijven die dagelijks aantonen hoe zij de drempels met verve overwinnen en qua succes niet moeten onderdoen voor goed gestructureerde multinationals. Om die ‘ambassadeurs’ van het familiale ondernemerschap te vinden, organiseren het Expertisecentrum Familiebedrijven en de UHasselt het concours ‘Ambassadeur Excellent Familiebedrijf’. De winnaars (maximaal 3) zullen 2 jaar lang als inspirerend rolmodel naar voor geschoven worden.

Een professionele jury, met onder meer Herman Van de Velde (lingerie Van de Velde) en Joost Callens (Durabrik), zal de ingezonden dossiers beoordelen. Kandidaten moeten een vragenlijst ingevuld terugsturen. Op basis hiervan zullen ze sowieso waardevolle feedback krijgen over de stappen die ze nog dienen te ondernemen. Op 18 mei worden de eerste Ambassadeurs bekendgemaakt tijdens een groots Family Event.

Voor het deelnameformulier en meer info: bel Koen Hendrix, coördinator Expertisecentrum Familiebedrijven, op 011 24 95 03.