Gezocht: creatieve geesten in land- en tuinbouw

Iedereen is het eens dat innoveren in de Limburgse economie een noodzaak is om onze concurrentiekracht te versterken en (maatschappelijke) uitdagingen om te buigen tot opportuniteiten. In alle sectoren. Om de creatieve ondernemersgeest in de land- en tuinbouw te stimuleren, lanceert de provincie Limburg een oproep voor een sectorgerichte innovatie-wedstrijd.

jury innovatieaward prov limburg“Met de Innovatie-Award Land- en Tuinbouw richten we ons op het initiëren en realiseren van vernieuwende land- en tuinbouwconcepten, die een economische meerwaarde hebben voor de sector,” zegt gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors. “Een financiële impuls van de Provincie moet ervoor zorgen dat ideeën niet louter conceptueel blijven, maar daadwerkelijk een tastbaar karakter krijgen. Door te innoveren, kunnen onze land- en tuinbouwbedrijven hun concurrentiepositie op de nationale en internationale afzetmarkten verbeteren en voldoen aan de veranderende maatschappelijke eisen inzake milieu, dierenwelzijn en voedselveiligheid.”

De provincie reserveert in totaal 25.000 euro voor de wedstrijd, te verdelen over 5 winnende projecten. Projectvoorstellen kunnen tot 2 maart 2015 worden ingediend. Een onafhankelijke jury (zie foto) zal alle dossiers kritisch bekijken naar de haalbaarheid, de kwaliteit en duurzaamheid, de impact en relevantie voor de Limburgse land- en tuinbouw en uiteraard de originaliteit van het project.