Met een omzet van ongeveer 30 miljoen euro is de groep Geyskens uit Beringen een belangrijke leverancier in de voedingssector. Het bedrijf produceert onder meer exclusieve delicatessen als ganzenlever, pannekoeken (20.000 stuks per uur), dierenvoeding en bakkerijbloem. “We screenen voortdurend de markt naar alles wat ‘hot’ is,” zegt Johnny Wijsmans, directeur van nevenbedrijf Geyskens Delikatessen. “Daarbij zoeken we producten met een meerwaarde, waar dus de klant iets meer voor wil betalen omwille van de specifieke smaak. Ik denk bijvoorbeeld aan graangevoederd rund, wat iets duurder is dan de veelbesproken Ikea-biefstukken (lacht), of aan het Wagyu-rundsvlees.” Met een prijs van 116 euro per kilo voor de filet pur, is dit vlees van het Japanse Wagyu-rund inderdaad een delicatesse die niet snel in de spaghetti-saus zal gedraaid worden. “Je moet dat zien als champagne, het is iets voor speciale gelegenheden,” legt Johnny Wijsmans uit. “We focussen trouwens ook meer op regionale specialiteiten, zoals de asperges of lokale vleesspecialiteiten. Daarbij valt de opwaardering van het varkensvlees op. Vroeger was het ‘not done’ om dat op restaurant te serveren, maar vandaag staat het ook in de grootste klassezaken op het menu.”

Het grootste bedrijf uit de groep is nog steeds Bloemmolens & Veevoeders Geyskens, waar dierenvoeding en bloem voor lokale en industriële bakkerijen wordt gemaakt. “In deze vestiging hebben we recent fors geïnvesteerd in nieuwe machines en gebouwen,” vertelt de directeur nog. Het gaat om een bedrag dat al snel een miljoen euro vertegenwoordigt. “Met de verdere automatisering willen we de verhoogde kosten opvangen en onze mensen meer comfort bieden bij de uitvoering van hun taken.”