Eurotel Lanaken en restaurant Bien Soigné, deel van de groep Different Hotels, gaan in samenwerking met de gemeente Lanaken tijdelijk het Kasteel Pietersheim exploiteren. Het wordt voor CEO Peter Geurden een testcase om het potentieel van dit glamoureuze etablissement te kunnen inschatten. Als het goed gaat, sluit Geurden niet uit dat Kasteel Pietersheim definitief tot Different Hotels zal gaan behoren.

pietersheimZo ver is het echter nog lang niet. De try-out loopt van 1 juni tot en met 30 september. Naast het openstellen van de kamers voor hotelgasten, zullen toeristen en passanten er ook terecht kunnen voor een hapje en drankje op het zonneterras. Elly Roox zal er als gastvrouw fungeren.

Een aantal lokale handelaars zetten mee de schouders onder deze pop-up. Zo wordt er samengewerkt met Merode Interieur & Decoratie, schoonmaakbedrijf LW Cleaning, bloembinderij De Ridder en Le Couchon, leverancier van prosecco.

“Een familie kan ook het kasteel met zijn 13 kasteelkamers volledig afhuren in plaats van een vakantiehuis, bijvoorbeeld,” zegt Peter Geurden. “Er kunnen barbecues en feesten
worden georganiseerd. Kortom, we staan open voor alle mogelijkheden.”