Het is niet allemaal kommer en kwel in de Limburgse wijnhandel… Grapes, House of Wines is de naam van de paraplu waar horecaondernemer Peter Geurden (Different Hotels) zowel Wijnhandel Paul van Dinter als Armando’s Vineyard onder brengt. “Het digitaal platform brengt meerdere wijnhandelaars met sterke en onderscheidende merkpersoonlijkheden samen”, zegt Peter Geurden. “De combinatie tussen online en offline winkelen is de toekomst voor deze sector. Ook Wijnhuis Christiaens zet volop in op digitalisering.

Net zoals de kleding of andere sectoren in de retail, is ook de wijnhandel onderhevig aan digitale evolutie, disruptie en veranderend klantengedrag. Dat ondervinden de ondernemers iedere dag. Als antwoord daarop slaan Wijnhandel Paul van Dinter, Armando’s Vineyard en Grapes – House of Wines de handen in elkaar. De uitkomst is één gezamenlijk en innovatief wijnplatform.

Paul van Dinter is al 31 jaar een gedreven wijnhandelaar aan de Maaskant met een eigen overtuiging rond wijnen en een oog voor klantenservice. Armando’s Vineyard van Cat’rina Vandersteegen is actief in dezelfde regio en specialiseert zich in Spaanse kwaliteitswijnen en cava’s. Samen gaan ze de digitale toer op met één gemeenschappelijke visie: kleine wijnbedrijven weer groei- en bloeimogelijkheden bieden. Om dit te verwezenlijken is een nieuw type wijnhandel actief: “Grapes”. Het is horecaondernemer Peter Geurden (Different Hotels) die de nieuwe paraplu heeft opgericht.

“Grapes zal aanzienlijk investeren in online services voor zowel de particuliere als de zakelijke markt”, zegt Peter Geurden. “Iedere wijnliefhebber zal nog meer baat hebben bij dit vernieuwende wijnbelevingsconcept.”

En ook andere wijnhandelaars wapenen zich voor de toekomst. Zo heeft Wijnhuis Christiaens zopas een nieuwe webshop geopend. “Een ideale aanvulling op onze nieuwe wijnbelevingswinkel in Overrepen”, aldus Alex Onclin van Christiaens.