Gemotiveerde 55-plussers en gepensioneerde ondernemers kunnen zinvol bezig blijven op hun eigen ritme door als mentor of ervaringsdeskundige kmo-leiders bij te staan. Dat is het idee achter het platform Mentor 55+ dat het HR-bureau Motmans & Partners uit Hasselt uitrolt.

“De babyboomgeneratie, die heel wat ondernemende mensen heeft opgeleverd, gaat binnenkort met pensioen. Maar het zou toch zonde zijn om dat ‘grijze goud’ verloren te laten gaan”, zegt Geert Motmans van Motmans & Partners. “De gepensioneerde ondernemers kunnen een aantal dagen per maand of op projectbasis de kmo-leiders ter hulp schieten. Want die hebben vaak de middelen niet om (dure) consultants in te schakelen. Je moet Mentor 55+ als een betaald partnership voor hen zien. En de gepensioneerde ondernemers of managers kunnen op hun beurt nog wat bijverdienen.”

De senior mentor neemt de dagelijkse taken van de kmo-leider niet over, maar doet eerder dienst als waardevol klankbord of inspirerende adviseur. Om de match tussen senior mentor en kmo-leider te vergemakkelijken, heeft Motmans & Partners daarom het platform Mentor 55+ opgericht. “Het zorgt voor een win-winsituatie tussen beide partijen”, aldus nog Motmans.

In Limburg is met Senior Consultants Vlaanderen nog een soortgelijke vereniging actief.