Ingrid Parthoens (Meers Transport bvba), Marion Van Zon (Van Zon nv) en Isabelle Vermeire (Vecarro bvba) zijn de drie genomineerden voor de Unizo Livia-Award 2017. De prijs wordt 19 mei uitgereikt tijdens een awardshow op C-Mine in Genk, in samenwerking met de stad Genk. Het is intussen al de 13e keer dat deze award wordt toegekend.

“We willen dit jaar opnieuw iemand bekronen die vrouw én ondernemend is, maar ook weer iets ‘extra’ heeft gepresteerd waardoor ze echt een voorbeeld is voor vrouwelijke ondernemers”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Deze award geeft een stimulans aan het vrouwelijk ondernemerschap, aangezien het andere dames die een zaak runnen kan inspireren en motiveren.”

De 3 genomineerden werden gekozen uit een 30-tal kandidaturen. Een 9-koppige jury beoordeelde alle kandidaten -niet in een badpakkendefilé- maar op elementen als: dagelijkse leiding, creativiteit, bedrijfsactiviteit, tewerkstelling en personeelsbeleid, financiële situatie, communicatie, klantgerichtheid, innoverende acties, efficiënt energiegebruik en milieubeleid. “Ook het kunnen uitdragen van de voorbeeldfunctie van een sterke, zelfstandige ondernemende vrouw, is een zeer cruciale factor”, aldus Lodewyckx.

Wie zijn de 3 kandidaten?

1. Ingrid Parthoens (Meers Transport bvba)
Ingrid Parthoens staat samen met haar echtgenoot Xavier aan het hoofd van Meers Transport. Vanuit Lanaken verzorgen ze transport in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf is in 1990 opgericht en telt intussen 75 werknemers.

2. Marion Van Zon (Van Zon nv)

Marion Van Zon is 20 jaar actief in het familiebedrijf Van Zon met hoofdzetel in Hamont-Achel. Als toeleverancier voor de horeca is Van Zon actief in 3 provincies: Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Van Zon telt 200 personeelsleden.

3. Isabelle Vermeire (Vecarro bvba)
Isabelle Vermeire heeft in 2011 de zaak van haar vader in Genk overgenomen Vecarro is actief in de automobielsector. Ze zijn gespecialiseerd in autoschadeherstel van leasing- en fleetvoertuigen. Bij het bedrijf in Genk werken 20 personeelsleden.

De winnares wordt vrijdagavond 19 mei bekendgemaakt tijdens een avond in het teken van vrouwelijk ondernemerschap, met onder meer op het podium Muriëlle Scherre van lingeriemerk La fille d’O en staatssecretaris Zuhal Demir. Inschrijven kan via deze link.