Conwed Plastics in Genk, PVS in Hasselt en Cochlear Technology Center uit Mechelen zijn de 3 genomineerden die nog in aanmerking komen voor een kwaliteitsinjectie van 25.000 euro geschonken door ES International uit Hasselt. “De komende weken zal de jury, met vertegenwoordigers van Innovatiecentrum Limburg, BAN Vlaanderen, JCI en Provincie Limburg, deze 3 bedrijven bezoeken,” zegt Kurt Hensen , CEO van ESI-CIT Group. “We zijn blij verrast door de sterke dossiers die hiervoor werden ingediend.”

PVS nv (Hasselt) ontwikkelt en produceert industriële en professionele audio-apparatuur, waaronder industriële oproepsystemen. Zij zijn op zoek naar een testsysteem, en hopen daarom de cheque van ESI binnen te halen. Cochlear Technology Center Belgium (Mechelen) is de R&D-afdeling van deze wereldwijde producent van gehoorimplantaten. Ook zijn willen -als ze de laureaat worden- het geld gebruiken om een universeel testplatform voor hun producten op te zetten. Tot slot is ook Conwed Plastics uit Genk, de producent van plastic netten (foto), nog in de running. Zij zouden graag over een inspectiesysteem beschikken dat defecten in een vroeg stadium van het extrusieproces kan detecteren.

“De bedoeling van deze wedstrijd was om productiebedrijven zich de vraag te laten stellen welke kwaliteitsverbetering er mogelijk zou zijn met een test-, meet-, controle- of assemblagesysteem,” legt Kurt Hensen uit. “Als ik de genomineerden projecten bekijk, denk ik dat we in onze opzet geslaagd zijn. Op 25 september mag één van de drie dan nogmaals bezoek van ons verwachten wanneer we de voucher van 25.000 euro komen overhandigen.”