Deusjevoo en Painting With Light, 2 bedrijven die resideren op C-Mine in Genk, hebben twee orders binnengehaald voor de aankleding van 2 prime-time tv-programma’s. Dit najaar verzorgen ze de hele omkadering van Jonas & Van Geel, te zien op VTM en van De Allesweter, een programma van Lieven Scheire op Eén.

jonas van geelWaar Deusjevoo instaat voor de decors, zorgt Painting With Light voor de belichting. In een totaalconcept. Jo Peters (Deusjevoo) legt uit: “Tot een aantal jaar geleden was het zo dat belichting en set-design los van elkaar stonden. Wij vonden dat wat absurd, want net door deze twee disciplines in het creatieve proces aan elkaar te koppelen, krijg je vuurwerk. Een decor is ook niet langer een fysieke set. Video en licht zijn vandaag in elk decor een onmiskenbaar deel van het geheel. Door al in de beginfase samen te creëren krijg je nieuw fantastische realisaties”.

Luc Peumans (Painting With Light): “We zijn echt verheugd dat we elkaar gevonden hebben. Onze klanten beseffen nu ook door ons samen in de beginfase bij elkaar te zetten, dit een unieke meerwaarde biedt. Door samen ideeën uit te wisselen kan je van in de beginfase de meest innovatieve technieken in het decor verwerken.”

Deusjevoo en Painting With Light plannen de markt nog meer uit te breiden en lonken hierbij doelbewust naar het buitenland. “Want grenzen, die bestaan enkel in ons hoofd,” besluiten Peters en Peumans.