REstore, een bedrijf met vestiging op de IncubaThor (Waterschei), is onlangs op de Ecotop in Berlijn uitgeroepen tot de slimste ‘groene’ start-up van Europa. Een geweldige eer voor de CEO’s Pieter-Jan Mermans en Jan-Willem Rombouts, die hiermee worden aanzien als de wonderboys van de groene economie in Europa.

REstore werd opgericht in 2010 en kan bezwaarlijk een echte start-up worden genoemd. Het bedrijf, waarin onder meer LRM participeert, heeft uiterst vernuftige technologie ontwikkeld waarmee vraag en aanbod van energie beter op elkaar kunnen afgestemd worden. Tal van grote industriële spelers die veel energie nodig hebben, gaan via REstore op zoek naar de beste levering op het juiste moment. En ze schakelen heel snel en kortstondig af als er geen behoefte is. Dit levert enorme besparingen op, en draagt dus ook bij tot een schoner milieu. Iedereen gelukkig dus, en dat legt REstore geen windeieren. De omzet explodeert en prijzenkast staat op ontploffen. Zo won het bedrijf eerder dit jaar in Monaco de onderscheiding als Best Cleantech Company 2017 en werd hun product FlexPond door de vakpers uitgeroepen tot Top Product of the Year.

Het grote voordeel van deze nieuwe bekroning is dat investeerders vanuit de hele wereld REstore leren kennen en sneller bereid zullen zijn om hun centen in het veelbelovende bedrijf te stoppen. De vestiging in Genk zal worden uitgebreid, al was het maar om de samenwerking met EnergyVille en de andere ‘groene’ bedrijven op de site, verder op te krikken.